Webinaari

Ajattelutaidot työelämässä: Systeemiäly

Pidimme aiemmin tästä teemasta webinaarin, jonka sisältöä olemme kuvanneet alla tarkemmin. Voit halutessasi edelleen katsoa webinaarin kalvot ja nauhoitteen. Täytä vain tietosi oheiseen lomakkeeseen, niin ohjaamme sinut niiden äärelle!

Katso webinaari

Tarkempi kuvaus

Mistä työssäni tai kohtaamassani haasteessa oikeasti on kyse? Mitä asioita tulisi ottaa huomioon ja miten siinä tulisi toimia?

Työ ei oikeastaan ole tekemistä vaan harkinnan käyttöä siitä, mitä tulisi tehdä. Ihmiset eivät ajattele tai käytä harkintaa samalla tavalla kohdatessaan työnsä haasteita. Kyse ei ole vain erilaisista ajattelutyyleistä vaan eroista ajattelun kompleksisuudessa. Myös työroolien ja organisaatioiden odotukset suhteessa työntekijöiden harkinnan käyttöön eroavat. Mitä vaativampi rooli on, sitä enemmän se edellyttää kykyä ajatella joustavammin, moniulotteisemmin ja kokonaisvaltaisemmin. Siksi uralla eteneminen edellyttää ajattelutaitojen kehittymistä.

Yleisesti voidaan sanoa, että ajattelu kehittyy lineaarisesta loogisesta ajattelusta systeemiseen ajatteluun. Tässä seminaarissa käsittelemme systeemiajattelua eri näkökulmista:

  • Neljä systeemiajattelun kehityksen vaihetta ja kuinka ne vaikuttavat ihmisen tapaan ymmärtää työnsä?
  • Systeemiajattelun eri osa-alueet
  • Millä tapaa systeemiajattelutaidot ovat tärkeitä johtaja ja muissa rooleissa?
  • Miten systeemiajattelutaitoja voidaan arvioida tarkasti ja objektiivinen simulaatioilla osana soveltuvuusarviointia

Webinaarin kesto on 60 minuuttia.

Puhuja

Anssi Balk

Anssi Balk

Organisaatiopsykologi (Psy.M., DI)

Katso myös tulevat tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Ja olet perillä uusista tapahtumista, sisällöistä ja palveluista.